dimecres, 20 de febrer del 2008

a sinistra

Dilluns cap a les 20.30h al carrer Major 46...

Una parella jove, una noia rossa blanqueta i un noi engominat moreno, ben enamorats, s'aturen davant dos homes i una dona. Ambdós grups es miren. El noi jove pregunta al trio si parlen italià. Ells responen amb un somriure de timidesa i responen, no gaire, però que intentaran entendre'ls. El noi somriu, la noia, també. El jove pregunta per un restaurant a la vora que sigui bo. El trio pregunta sobre les preferències gastronòmiques de la parella. Ells responen que preferirien un bon restaurant que mostrés les especialitats de la zona. El trio somriu, es mira, i ràpid identifiquen el mateix restaurant. Tot recte, a sinistra trobareu un petit i bon restaurant que no us decebrà pas. La parella jove dóna les gràcies i pregunta si la zona és el nucli antic de la ciutat, el trio assenteix, el noi diu: bello.

Un cop marxa la parella cap aquell restaurant, queda, en el trio un petit sentiment d'orgull i curiositat. Què fa una parella jove d'italians a la nostra ciutat? Què tenim turisme?

Doncs pel que sembla, sí. Sovint han de venir de fora per a preuar més el nostre poble, per valorar les petites joies que tenim i apreciar que, en conjunt, Sant Boi té moltes coses a oferir. Queda molta feina a fer en la promoció turística de la ciutat, des de publicitar l'oferta de restauració,recuperar i promocionar el patrimoni cultural i museístic fins a creure'ns que Sant Boi és quelcom més que una ciutat de l'àrea metropolitana de Barcelona.