dimarts, 18 de desembre del 2007

Neguits i barbaritats

Enmig d'una febrada , sento de llunyania algunes notícies que no fan més que generar-me una sèrie de neguits:

1. Dona i mercat de treball
Un estudi de la Universidad de Granada constata que les dones universitàries aconsegueixen menys feina i menor retribuïda que els seus companys homes.
http://www.comfia.info/noticias/38764.html

2. Propines

Aquesta setmana el senyor Ministre d'Economia s'ha lluït amb la seva afirmació que la inflació era causada, entre d'altres, perquè deixàvem massa propines. Perquè encara no tenim clar quan val un euro. Senyor Ministre i tant que sabem quan val un euro, el despertador que sona a les 6:00am en dona fe (i per cert, no està tret de context, si ho llegim des d'un dels diaris amics no cal afegir més, la veu li va córrer més que el cap).

http://www.elpais.com/articulo/economia/Solbes/espanoles/hemos/interiorizado/vale/euro/elpepieco/20071216elpepieco_2/Tes

3. El perill de reobrir el debat de l'avortament

Arran de les detencions de metges i psiquiatres que realitzaven presumptes avortaments il·legals es torna a reobrir el debat de l'avortament. Posteriorment Zapatero accepta que cal reformar la llei. Com efecte immediat surten a la llum l'ala més conservadora de la nostra societat. Els debats i tertúlies són vergonyoses, la majoria qüestionen el dret a l'avortament. I la majoria,no participa ni una dona, és estrany, un dret que és nostre i que no podem dir la nostra.
Una mostra més que els drets no estan conquerits de manera permanent, els hem de defensar dia a dia.
(seguiré aquest tema, perquè molt em temo que no està tancat.)