diumenge, 22 de juliol del 2007

"Too much of a politician"



Mig acceptant que vivim mirant de reüll als Estats Units ...

Tot llegint el diari aquest diumenge al matí prenent el tallat de rigor, m’he fixat en la ressenya que feien d’una enquesta realitzada pel NYT i la CBS sobre la única candidata a les primàries demòcrates, Hillary Rodham Clinton.

Aquesta enquesta ( http://www.nytimes.com/2007/07/20/us/politics/20poll.html) emmarcada en el llarg procés electoral estadounidenc -les eleccions presidencials tindran lloc el novembre de 2008- dibuixava el possibles suports que podria comptar Hillary per arribar a ser la candidata demòcrata, però sobretot, descrivia quins eren els atributs positius i negatius que els electors trobaven d'aquesta candidata.

En general els resultats no són del tot sorprenents. Les dones recolzen més la seva candidatura que els homes -tot i que la majoria dels enquestats declaren que el sexe del candidat no és un determinant per a la seva elecció-; els electors demòcrates la veuen amb més possibilitats d'arribar a la presidència que liberals i republicans; els electors amb menor renda i els joves són els que tenen una opinió favorable... El que realment em sorprèn d'aquesta enquesta és un dels atributs negatius conferits a Mrs.Rodham.

El 12% dels enquestats (tant homes com dones) consideraven, com atribut negatiu, que Hillary era massa política. Ens trobem, de nou, amb la maledicció i contradicció de la política actual. Per presentar-te a unes eleccions en un règim "democràtic" has de fer veure que no ets polític, que no t'agrada la política, que no t'apassiones per ella?

Perdoneu-me, però no ho vull entendre. No vull acceptar la corrent d'opinió generalitzada (i que sabem qui són els més interessats en publicitar-la) que la política és un atribut negatiu. No vull imaginar a una classe política que margini a la Política.

(suposo que no serà la darrera nota entorn la degradació de l'exercici de la Política, i no parlem si entrem a llegir les enquestes realitzades al nostre país entorn la valoració de la Política i de la classe política... ).


4 comentaris:

Unknown ha dit...

Benvinguda al món blocaire!

Anònim ha dit...

Benvinguda a la catosfera!

Miquel Salip ha dit...

Ostia nena,

no havia vist que tenies un bloc!A veure si ets més constant que jo!!!

Una abraçada, guapa!

Anònim ha dit...

Miquel, agafa força!