diumenge, 13 de gener del 2008

Involució


Seguint la veta de l'agenda política i mediàtica vacacional, aquesta setmana ha estat farcida de diferents proves de la involució social i política que estem vivint:

1. "en defensa de la família": amb la col·laboració divina, la jerarquia eclesiàstica i els grups de pressió que els hi acompanyen (opus i derivats) fan ressorgir una campanya en defensa dels valors tradicionals de la família. I em pregunto, què hi ha darrera d'aquest afany protagonista de la jerarquia eclesiàstica?

2. 70è aniversari: com final de festa es celebra l'aniversari de Juan Carlos. L'assistència és un èxit, el ressò encara més. Tots els mitjans que es fan ressò de l'acte venen d'una prèvia de sentits reportatges d'homenatge. Tots ells amb 2 punts en comú: afany en elogiar la seva figura i esforç en ridiculitzar a aquells que la qüestionen.

3. i per acabar, la lletra de l'himne ejpañol

per treure'ns aquest mal sabor de boca, un parell de recomanacions i suggeriments

1. la lectura de l'editorial de Marta Rojals en homenatge a 2 donasses: Simone de Beauvoir i la seva àvia.
http://www.vilaweb.cat/www/mailobert?id=2691165

2. la pel·lícula "gone,baby,gone". Excel·lent opera prima de B.Affleck. Retrat cru de les societats occidentals contemporànies, amb un final que obre el debat de manera escarnissada, sense complexes i sense correccions, preguntant-nos... i tu, que faries?