divendres, 18 de juliol del 2008

Recomanacions d'estiu 1.

1.
[http://www.comissiodeladignitat.cat/el-mes-petit]

2.

Més que mai el mercat de treball i la situació econòmica del nostre país està en el centre de l'agenda pública.
Per a tenir una visió comprensiva de l'evolució del mercat de treball recomano 1 publicació regular i un bloc que ens donen pistes per a començar a saber de què parlem.

Com cada any, des de ja fa 8, UGT publica el seu anuari sòciolaboral . Trobareu monogràfics, dades generals del mercat de treball (comparant amb altres països de la Unió Europea) i el ja
gairebé consolidat i reconegut Índex de Qualitat del Treball (IQT).

Un dels blocs sobre mercat laboral que pot servir per estar al dia de les darreres normatives, directives, reglaments o lleis és el del catedràtic de Dret del Treball i Seguretat Social de la Universitat de Girona Eduardo Rojo:
http://eduardorojoblog.blogspot.com/


3.
Abans que m'oblidi, i al marge de la temàtica laboral, no vull marxar sense recomanar-vos el darrer número d'EINES (eines 5) dedicat al compromís polític i a la dignificació de l'exercici polític (maneres de participació política; models i límits de participació política; la funció pedagògica de la política...). La presentació de la revista va servir d'esperó per a tots els assistents. En Joan Botella va realitzar un recorregut teòric sobre els per quès de la participació política i les variants positives i negatives de la mateixa. Dit recorregut va generar assentiments, somriures i posteriors intervencions que van fer refermar-nos en la nostra militància, que van fer-nos sentir menys estranys, més útils.